Tortilly s kuracím mäsom
Tieto tortilly som si veľmi obľúbila a to najmä preto, lebo patria k ľahkým a veľmi chutným jedlám. Pre mňa sú zároveň veľmi osviežujúce.
Ingrediencie:
- 2ks tortilla placiek
- kúsok cibule
- 1ks kuracích pŕs
- kúsok bielej papriky
- kúsok červenej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 3PL tatárskej omáčky
- rôzne šalátové listy
- mix korenia
- soľ
Postup prípravy:
Nakrájajte si kuracie cecky na také slížiky a osoľte, okoreňte, ako máte radi. Ja som dala korenie spicy chicken a exotic. Premiešajte mäso s koreninami a počkajte cca 5 minút. Potom k mäsu pridajte olivový olej, dajte na vyhriatu panvicu a opečte. Medzitým si nakrájajte kúsky paprík a cibule na menšie kúsky. Očistite cesnak a prelisujte ho do tatárskej omáčky. Premiešajte, aby sa omáčka riadne vychutila. Keď máte mäso opečené, odstavte panvicu z horáku a dajte druhú panvicu, ktorú asi 3 kvapkami oleja namastite. Pokropte trochu tortilly a dajte na vyhriatu panvicu, kde sa pekne vyhrejú a budú mäkkučké. Z každej strany asi 20 sekúnd. Tortillu dajte na tanier a môžete si ju začať napĺňať s tým, že kúsok spodnej časti nechajte voľnú. Tortillu napĺňajte tak, že budete ukladať šalátové listy, zeleninu, mäso a zarobenú tatárku do stredu zhora nadol. Ak máte všetko na tortille poukladané, tak spodnú časť tortilly zahnite smerom ku pripravenej kôpke a následne vezmite ľavý a pravý okraj tortilly a zaviňte. Spodnú časť viac stlačte, aby vám nevypadávala náplň.
Samozrejme môžete do nich pridať čokoľvek, ale nejak takto ich robievam najčastejšie. Zjedla som 2 také plnené tortilly a boli akurát.
Prajem dobrú chuť :)
Danka